САП оголосила про підозру судді, який ховав хабаря в банці з-під горошку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила про підозру судді Зарічного районного суду Сум, якого підозрюють в отриманні $2 тис. хабара. Про це йдеться у повідомленні на сторінці САП у Facebook.

Про підозру судді особисто повідомив керівник САП Назар Холодницький.

Судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 (хабарництво) Кримінального кодексу. За версією слідчих, суддя вимагав хабаря за ухвалення рішення про непритягнення особи до адміністративної відповідальності.

За даними місцевого видання Sumy.Today, йдеться про суддю Зарічного районного суду Сум Миколу Шершака. Під час затримання 7 листопада детективи НАБУ виявили, що суддя ховав гроші в банкці з-під зеленого горошку.

  • У 2016 році НАБУ порушило справу проти судді Дніпровського районного суду Миколи Чауса. Слідство встановило, що суддя Чаус отримав хабар $150 тис. готівкою, з яких $80 тис. сховав у дволітровій банці поблизу озера Малинівка та садового товариства «Приозерне». Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Молдова сприятиме екстрадиції в Україну Чауса, якого оголосили в міжнародний розшук.