Рябошапка: Слідство відмовиться від угоди з фігурантом справи про вбивство Гандзюк Павловським

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Рябошапка: Слідство відмовиться від угоди з фігурантом справи про вбивство Гандзюк Павловським

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив, що ГПУ планує посилити статтю, за якою підозрюють фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського. Про це він розповів в ефірі програми «Що це було?» на «24 каналі».

За словами генпрокурора, відомство перегляне деякі процесуальні рішення, ухвалені колишнім керівництвом Генеральної прокуратури.

«Йдеться про те, що зараз наші прокурори планують змінити підозру на більш тяжку кваліфікацію. Ми, швидше за все, відмовимося від угоди з Павловським, оскільки він погоджувався давати свідчення. Зараз він відмовляється це робити», — сказав Рябошапка.

У відповідь ведуча програми уточнила, що вважалося, що Павловський заздалегідь знав про деякі подробиці нападу на Гандзюк, але пізніше зʼявилися підозри, що він набагато більш важлива фігура у справі. Рябошапка підтвердив ці слова.

У серпні 2019 року Генпрокуратура уклала угоду з фігурантом справи про вбивство Катерини Гандзюк Ігорем Павловським. На підставі отриманих доказів йому змінили підозру з «організації вбивства» на «заздалегідь не обіцяне приховування вбивства».