«Людина Обами». Американські ЗМІ назвали імʼя розвідника, який подав скаргу на розмову Трампа із Зеленським

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США назвали імʼя можливого працівника спецслужб, який подав скаргу на телефонну розмову президента США Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським. Про це пише видання Breitbart.

За даними видання, ним є Ерік Чарамелла, який працює аналітиком у Центральному розвідувальному управлінні США. Breitbart стверджує, що Чарамелла був учасником розсилки електронної пошти адміністрації президента Барака Обами, зокрема, листів, які стосувалися виділення Україні кредитних гарантій від США на суму $1 млрд у червні 2016 року.

Імʼя Чарамелли зустрічається в шести електронних листах уряду Обами, які були опубліковані Державним департаментом згідно із законом про свободу інформації. У часи Обами Чарамелла був директором у справах Балтії та Східної Європи в Раді національної безпеки, де він займався політикою щодо України.

Видання також стверджує, що імʼя Чарамелли було розкрито у приватному порядку під час дачі свідчень у палаті представників у справі про імпічмент Трампа та принаймні на одному відкритому слуханні.

Журналісти, посилаючись на документи, стверджують, що Чарамелла тісно співпрацював з ексвіцепрезидентом США Джо Байденом і працював під керівництвом радника президента Обами з національної безпеки Сьюзен Райс. Крім того, він також працював із колишнім директором ЦРУ Джоном Бреннаном.

Трамп 3 листопада у коментарі журналістам назвав інформатора «радикалом, відомим своїми тісними звʼязками з Бреннаном та Райс».

«Були історії, написані про певну людину, чоловіка, і вони вказують, що він і є інформатор. Якщо він інформатор, то до нього немає довіри, тому що він людина Бреннана, він людина Сьюзен Райс, він людина Обами», — заявив Трамп.