Не більше ніж 1,5 години на день. У Китаї ввели обмеження для неповнолітніх геймерів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Уряд Китаю запровадив комендантську годину на відеоігри для неповнолітніх, щоб знизити гральну залежність серед молоді. Про це повідомляє ВВС.

Новий режим передбачає, що всім дітям до 18 років заборонено грати в онлайн- або відеоігри з 22:00 до 08:00. Також у будні дні можна грати 90 хвилин, а у вихідні максимум 3 години. При цьому гравці від 8 до 16 років зможуть витрачати до 200 юанів (720 грн) на місяць на свої ігрові рахунки, а гравцям у віці від 16 до 18 років дозволять витрачати до 400 юанів.

Деякі ігрові компанії, такі як Tencent, вже погодилися на нові умови комендантської години для підлітків, проте як втілити їх у життя, поки що невідомо. Зараз місцеві правоохоронці працюють спільно з урядом і розробниками, щоб створити систему, здатну точно визначати вік гравця, який сидить перед компʼютером, і його особистість.

Кампанія зі зниження активності китайських підлітків в ігровій індустрії почалася у 2018 році, коли уряд оголосив про створення нового регулятора відеоігор через страх тотального розвитку короткозорості у дітей після багатогодинних ігор за компʼютером. Зі свого боку дослідницька компанія Newzoo влітку цього року оголосила Китай другим у світі за розміром ринком відеоігор після США. Це сталося завдяки тому, що у 2018 Китай призупинив видачу дозволів на нові відеоігри на 9 місяців, що завдало значного удару по індустрії відеоігор у країні.