У «Слузі народу» закликають Рябошапку розслідувати листування пранкера з нардепами від його імені

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У фракції «Слуга народу» закликають генерального прокурора Руслана Рябошапку розслідувати випадки листування пранкерів від його імені з нардепами президентської фракції. Про це заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«На мою думку, це моя субʼєктивна думка, власне генеральний прокурор Рябошапка, позаяк він є часто згадуваний у переписках як одна зі сторін або як субʼєкт. Я думаю, йому варто було б все ж таки розпочати певні гласні, негласні чи інші дії, аби встановити все-таки, хто використовує його імʼя, переписуючись з депутатами Верховної Ради в такий спосіб, хто може собі дозволити подумати, що народний депутат може в такий спосіб переписуватись з генеральним прокурором», — зазначила Верещук.

Вона додала, що лише після результатів аналізу цих випадків правоохоронцями треба вимагати від них реакції на такі переписки.

«Гратись у поліграф ми не будемо. Ми розуміємо, що ситуація занадто серйозна, аби на свій розсуд давати їй оцінку. Отже, ми сподіваємося, що правоохоронна система спрацює якісно, швидко і превентивно, щоб надалі такі речі не повторювалися... Ми дуже сподіваємося, що тим випадкам нібито переписки з генеральним прокурором буде надано правову юридичну оцінку», — зазначила представниця президента.

Про що йдеться?

30 жовтня на сайті «Страна.uа» було опубліковано листування в месенджері WhatsApp депутата від «Слуги народу» Богдана Яременка зі співрозмовником, який писав від імені генпрокурора Рябошапки. Листування було оприлюднене одразу після скандалу з інтимною перепискою Яременка в Раді. Абонент під ніком «Яременко» пояснює умовному генпрокурору, що листувався зі свого смартфона в залі Ради, тому що вважав, що «наш кут [у сесійній залі] захищений».

У відповідь співрозмовник радить йому «написати пост у Facebook з вибаченнями перед фракцією і президентом». Після цього нардеп Богдан Яременко справді написав такий пост. Крім того, пранкер вів листування з народними депутатами від «Слуги народу» Михайлом Радуцьким і Миколою Тищенком, теж нібито від імені Рябошапки. З Радуцьким, зокрема, Джокер, який писав від імені генпрокурора, обговорив чутки про зарплати в конвертах для парламентарів, а з Тищенком поспілкувався про «атмосферу зрадників» усередині фракції СН і протистояння останнього з народним депутатом та ексгендиректором «1 + 1» Олександром Ткаченком.