Горбатюк: Новий глава Департаменту у справах Євромайдану блокував розслідування розстрілів Небесної сотні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Горбатюк: Новий глава Департаменту у справах Євромайдану блокував розслідування розстрілів Небесної сотні

Брессонова Ані / УНІАН

Новопризначений керівник Департаменту з нагляду в кримінальних провадженнях щодо злочинів під час Майдану Віктор Мисяк до цього ніколи не розслідував справи Євромайдану, а навпаки — «виконував волю керівництва про блокування розслідування справ». Про це у коментарі theБабелю заявив екскерівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Раніше Віктор Мисяк обіймав посаду начальника Управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ, яке ліквідував новий генпрокурор Руслан Рябошапка.

«Мисяк ніколи не займався справами Майдану, він навпаки виконував волю керівництва про блокування розслідування справ. Кілька прокурорів сказали, що з ним працювати не будуть», — заявив Горбатюк і додав, що останні призначення в Генпрокуратурі скеровані на «вибудовування контрольованої ручної прокуратури».

Він зазначив, що за час його керівництва департаментом справ Майдану слідчі повідомили про підозру 320 особам, на понад 200 осіб направили до суду обвинувальні акти. Також було ухвалено 21 вирок.

Раніше Рябошапка в інтерв’ю «Лівому берегу» розповів, що Горбатюка звільнили, бо він не хотів проходити переатестацію. «Я особисто сидів із Горбатюком і його колегами за цим столом, пояснював упродовж кількох годин, що таке атестація, як і чому вона відбувається. Те саме робив Чумак декілька днів. А Горбатюк послухав і зробив по-своєму. Так, ніби заздалегідь був упевнений, що саме так і вчинить… Очевидно, що Горбатюку вигідний конфлікт. Горбатюк і конфлікт — це синоніми. Ми не можемо поставити знак рівності між Горбатюком і ефективністю, результатом роботи, але «Горбатюк» дорівнює «конфлікт». Постійне створення з себе образу жертви дає можливість захищатися від усіх», — сказав генпрокурор.