Вночі: у Гонконзі з ножем напали на члена парламенту, США ввели санкції проти чиновників Венесуели, а в Лівію прибули нові сили «ПВК Вагнера»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Гонконзі з ножем напали на члена парламенту

У Гонконзі невідомий напав з ножем на члена законодавчої ради Хе Цзюньяо. Як повідомляє South China Morning Post, напад стався в районі Туен Мун, коли Цзюньяо спілкувався з виборцями в рамках передвиборчої кампанії біля свого намету. Невідомий наніс один удар в грудну клітину, після чого був знешкоджений колегами чиновника. Двоє з них отримали різані рани рук, а сам Цзюньяо зараз чекає на операцію.

У поліції зʼясовують причини нападу. Чиновник є противником антиурядових протестів і виступає за силове придушення демонстрацій, які тривають вже пʼять місяців.

США ввели санкції проти пʼяти чиновників Венесуели

США ввели санкції проти пʼяти венесуельських силовиків і політиків, які від «особи репресивного режиму експрезидента Ніколаса Мадуро» пригнічують мирні протести опозиції, а також повʼязані з корупційними схемами. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

У список потрапили заступник голови Національної конституційної асамблеї Педро Мігель Каррено і працівник розвідки Карлос Альберто Кальдерон Чірінос, командувач Стратегічного оперативного командування Реміджіо Кебайос Ікасо, майор Національної гвардії Нестор Непталі Бланко Хуртадо, а також генеральний секретар Ради національної оборони Хосе Аделіно Орнелас Феррейра.

У Лівію прибули нові сили російських найманців «ПВК Вагнера»

У Лівію для участі в бойових діях на стороні сил Лівійської національної армії (ЛНА) генерала Халіфа Хафтара прибули близько 200 російських найманців «ПВК Вагнера», які раніше воювали на Донбасі та в Сирії. Як повідомляє The New York Times з посиланням на лівійських чиновників і західних дипломатів, у країну зайшли снайпери та деяка техніка, зокрема високоточна артилерія і вдосконалені літаки Sukhoi («Сухий»).

Кабмін погодив терміни проведення перепису населення

Кабінет міністрів погодив терміни проведення Всеукраїнського перепису населення. Про це повідомляє Офіс омбудсмена.

«В уряді нарешті остаточно узгодили терміни проведення Всеукраїнського перепису населення. Він відбудеться у листопаді-грудні наступного року», — йдеться в повідомленні.