Міністр інфраструктури Криклій звільнив директора Одеського морського порту

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Міністерство інфраструктури розпорядилося звільнити директора Одеського морського порту Анатолія Яблунівського. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, виконувач обовʼязків директора Морського торговельного порту «Південний» Анатолій Яблунівський був звільнений 4 листопада, розпорядження підписав голова Міністерства інфраструктури Владислав Криклій.

Кого призначать замість нього, поки що невідомо, проте з 16 жовтня обовʼязки голови порту виконує Олексій Мясковський, який до цього керував юридичною службою держпідприємства. Його призначив премʼєр-міністр Олексій Гончарук і обіцяв незабаром провести конкурс на посаду.

Зазначено, що Яблунівського звільнили відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 36 Кодексу законів про працю України, який передбачає відхід з посади через закінчення терміну служби. Він був призначений на 23 червня 2018 року. З квітня 2017 року Яблунівський очолював адміністрацію Херсонського морського порту, а з 2016 року виконував обовʼязки заступника директора з зовнішньоекономічної та комерційної діяльності Іллічівського морського торговельного порту.

  • Туреччина опублікувала відео проходження кораблів НАТО через протоку Босфор. Це есмінець ВМС Нідерландів «Евертсом», канадський фрегат «Торонто» та іспанський фрегат «Санта Марія» у супроводі кораблів берегової охорони. Вони пройшли протоку і зайшли в Чорне море.
  • В Одеський морський порт зайшли чотири кораблі НАТО, які прибули для участі у військово-морських міжнародних навчаннях Sea Breeze — 2019. Пришвартувалися фрегат Toronto канадського морського флоту, есмінець D37 Duncan британських Військово-морських сил, турецький F241 Turgutreis і румунський F221 Regele Ferdinand.