Польська Gazeta Wyborcza внесла Гандзюк до списку найвідоміших померлих за останній рік людей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Польське видання Gazeta Wyborcza включило активістку Катерину Гандзюк до списку 120 відомих поляків та іноземців, які померли протягом останніх 12 місяців. Про це повідомляється на сайті видання.

У спеціальному додатку йдеться про те, ким була Гандзюк і як загинула. «Я знаю, що виглядаю погано, але я виглядаю набагато краще, ніж виглядають зараз в Україні справедливість і правосуддя», — цитує видання слова Гандзюк, які вона записала у зверненні з лікарняного ліжка.

Окрім Гандзюк, у списку згадуються співак Карел Ґот, дизайнер Карл Лаґерфельд та вбитий мер міста Гданська Павел Адамович.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. Замовником вбивства слідство вважає керівника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 11 лютого йому оголосили про підозру в організації злочину.
  • 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок пʼятьом ексбійцям АТО, які брали участь у вбивстві Гандзюк. Тюремні терміни отримали Сергій Торбін (організатор), Микита Грабчук (облив кислотою), Віктор Горбунов (купив кислоту), Вʼячеслав Вишневський (був спостерігачем) і Володимир Васянович (був спостерігачем).
  • Наприкінці жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що найближчим часом СБУ винесе процесуальні рішення у справі про вбивство Гандзюк .