Вночі: Держдеп погодився опублікувати документи щодо України, британський канал змінив Kiev на Kyiv, Netflix показав трейлер «Відьмака»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Держдеп погодився опублікувати всі документи щодо України

Держдепартамент США на вимогу суду погодився опублікувати документи, повʼязані з політикою адміністрації президента щодо України та адвоката Дональда Трампа — Руді Джуліані.

Зокрема, Держдеп повинен передати листування між Джуліані та деякими радниками держсекретаря Майкла Помпео, включаючи радника Держдепартаменту Ульріха Брехбуля і колишнього старшого радника держсекретаря Майкла МаккКінлі.

Туди включать текстові повідомлення, листування в месенджерах, електронні листи та записи в календарі. Держдепартамент також погодився підготувати документи, які відображають спілкування між деякими урядовими чиновниками та будь-якими неурядовими особами стосовно колишнього посла США в Україні Марі Йованович. Відзначають, що пошук буде обмежений повідомленнями між Помпео, Брехбулем і заступником держсекретаря Джоном Салліваном.

Рішення, що зобовʼязує Держдепартамент надати запитувану інформацію, ухвалив федеральний суд у відповідь на позов правозахисної організації American Oversight.

У центрі Києва горів житловий будинок

На вулиці Пирогова в Шевченківському районі столиці сталася пожежа в житловому будинку. Вогонь охопив дах шестиповерхової будівлі. «1 листопада о 00:21 пожежу на даху житлового будинку в Шевченківському районі локалізовано, 01:04 пожежа ліквідована на площі 100 кв. м», — йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Під час гасіння розібрали близько 300 кв. м обгорілих конструкцій будинку. Жертв та потерпілих немає. Причину пожежі зʼясовують. До гасіння залучали 80 представників особового складу та 22 одиниці техніки ДСНС.

Британський загальнонаціональний канал змінив написання назви столиці України

Британський телеканал ITV замінить російськомовний варіант використання назви столиці України Kyiv на україномовний — Kyiv.

«Один з провідних британських телеканалів ITV тільки що повідомив нам про зміни у своїх правилах написання. Відтепер буде використовуватися Kyiv, а не Kiev. Спасибі! #KyivNotKiev триває!» — йдеться в повідомленні посольства України.

Netflix представив трейлер серіалу «Відьмак»

Стримінговий сервіс Netflix представив трейлер фентезійного серіалу Witcher («Відьмак»). В основі шоу —книги польського письменника Анджея Сапковського, і воно ніяк не повʼязане з іграми CD Projekt RED, а головну роль (відьмака Геральта з Рівії) виконує актор Генрі Кавілл.

Трейлер представили на фестивалі коміксів та ігор у Луцці (Італія). У ролику показані стосунки Геральта з іншими персонажами. Також у ньому є нові бойові сцени. Дебютний сезон буде складатися з восьми епізодів, у яких адаптовані збірки оповідань «Останнє бажання» і «Меч Призначення». Усі вісім серій зʼявляться в бібліотеці Netflix 20 грудня.