У Японії вщент згорів 500-річний замок зі списку памʼяток ЮНЕСКО

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Японії вщент згорів 500-річний замок зі списку памʼяток ЮНЕСКО

The Asahi Shimbun via Getty Images

У японській префектурі Окінава вщент згорів побудований у XV столітті замок Шюрі, який входив до списку памʼяток культури ЮНЕСКО. Замок був повністю побудований з дерева, повідомляє The Guardian.

«Причина пожежі ще не встановлена, але сигналізація охоронної компанії спрацювала близько 02:30 ранку (за місцевим часом). Вогонь виник у головному храмі та швидко поширився на всі основні споруди», — заявив представник поліції префектури Окінава Ріо Кочі.

Kyodo News via Getty Images

Інформації про постраждалих немає. Осередок займання був біля головного залу палацу, але згоріли всі сім будівель комплексу. Перед пожежею на території архітектурного комплексу проходили реставраційні роботи: працівники наносили на дерево свіжий шар лаку. Невідомо, наскільки це вплинуло на пожежу, але рятувальники врахують цей фактор у розслідуванні причин пожежі.

Kyodo News via Getty Images

Рятувальникам вдалося загасити вогонь через 10 годин, ліквідацію пожежі ускладнював сильний вітер. Варто зазначити, що побудований у 1429 році династією Рюкю палац розташований на пагорбі над столицею префектури — містом Наха.

За весь час існування палац повністю згорав уже тричі, востаннє це сталося під час Другої світової війни, коли японські військові відстрілювалися з гори, а американці відкрили вогонь по палацу. До 1992 року палац відновили, зробивши з нього туристичну памʼятку.