У Франції відкрили збір коштів на відновлення Нотр-Даму. Зробити пожертву може кожен

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Франції відкрили збір коштів на відновлення Нотр-Даму. Зробити пожертву може кожен

Nicolas Liponne / NurPhoto via Getty Images

На сайті уряду Франції оголосили про збір коштів на відновлення собору Паризької Богоматері, який постраждав від пожежі. Зробити пожертву може кожен охочий.

Пожертву можна зробити одній із чотирьох організацій, які співпрацюють із урядом. Це Центр національних памʼяток, Фонд Нотр-Дам, Фонд спадщини і Фонд Франції.

«Чотири структури взаємодіють із державою, щоб кожен зміг зробити свій внесок у прозорий та безпечний спосіб», — йдеться в повідомленні уряду.

Внести можна будь-яку суму.

Як повідомляє французьке видання le Parisien, на відновлення Нотр-Даму вже зібрали €1 млрд. Здебільшого це гроші приватних благодійників, міжнародних організацій, представників Європейського Союзу та місцевої влади.

  • Влада Франції оголосила міжнародний конкурс серед архітекторів для відновлення шпилю Нотр-Даму, який впав через пожежу. Про це повідомив Bloomberg.
  • Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що собор Паризької Богоматері необхідно відновити за пʼять років. Він додав, що собор після реставрації має стати «ще красивішим, ніж раніше».
  • Родина французьких мільярдерів Піно виділила €100 млн на відновлення постраждалої від пожежі будівлі собору Паризької Богоматері.
  • У понеділок, 15 квітня, у соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху собору приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад девʼять годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль та дах будівлі. Причиною пожежі могли стати реставраційні роботи.