«Незалежно від його паспортів». Рябошапка виключив екстрадицію Коломойського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Україна не видаватиме бізнесмена Ігоря Коломойського, навіть якщо отримає запит від США. Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка, повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, як відреагує Україна, якщо будуть міжнародні доручення щодо екстрадиції Коломойського, наприклад, до США, Рябошапка послався на українську Конституцію.

«Я, чесно кажучи, виключаю можливість екстрадиції громадянина України до іншої держави, тому що Конституція забороняє видачу громадян України іншим державам. Це не залежить — Коломойський це чи якась інша людина», — сказав Рябошапка.

На запитання журналістів про те, що Коломойський є громадянином не тільки України, генпрокурор уточнив, що Україна визнає його своїм громадянином, «незалежно від того, має він два чи три паспорти інших країн».

Як стверджує ZN.ua, у США Коломойського і його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова підозрюють у порушенні спеціального федерального закону, за яким судять лідерів синдикатів. Закон The Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO) передбачає розширені та більш суворі покарання за дії, вчинені в рамках діючої злочинної організації.

Коломойського і Боголюбова нібито підозрюють у легалізації на території США сотень мільйонів доларів, отриманих незаконним шляхом, у змові та незаконному збагаченні.