Пєсков: До «нормандського формату» повернемося, якщо Зеленський змусить добровольців виконувати його накази

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Росія повернеться до переговорів щодо зустрічі глав держав «нормандської четвірки», тільки коли президент Володимир Зеленський «змусить добровольців виконувати свої накази» щодо відведення сил у Золотому та Петрівському. Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

«Безумовно, ми стежили з великою увагою [за візитом Зеленського до Золотого]. Деякі діалоги, які мали місце, повністю висвітлили ті проблеми, які є, і показали першоджерело цих проблем. Ми сподіваємося, що по мірі того, як президент України змусить ось ці підрозділи виконувати власні накази, тоді, власне кажучи, можна говорити про підготовку до розведення, що, в свою чергу, є важливим складником підготовки до саміту», — сказав Пєсков.

  • Президент Володимир Зеленський під час своєї поїздки 26 жовтня в Золоте Луганської області зустрівся з добровольцями та учасниками акцій «Ні капітуляції». Доброволець Денис Янтар поцікавився, чи зустрінеться президент з ветеранами, щоб поговорити про акції «Ні капітуляції». Він також дорікав Зеленському, що той не зустрічався з мітингувальниками, тоді як ветерани передали йому листа. Після бесіди Янтар записав відеозвернення, у якому каже, що за вказівкою Зеленського добровольців будуть «вибивати» з Золотого.
  • Лідер політичної партії «Національний корпус» Андрій Білецький звернувся до президента Володимира Зеленського з вимогою «не здавати» території Донбасу.
  • У МВС заявили, що добровольці, які перебувають у Золотому, добровільно вивезли звідти зброю.