Штаб ООС: Люди в формі, з якими говорив Зеленський у Золотому, перебувають там нелегально

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Люди у військовій формі, з якими спілкувався президент Володимир Зеленський у Золотому Луганської області, перебувають там нелегально. Про це йдеться у заяві штабу ООС.

«Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у населеному пункті Золоте Луганської області, поспілкувався з людьми у військовій формі. Ці люди перебували в приватному будинку і представилися добровольцями, але вони не є представниками силових відомств або Збройних Сил України, уповноважених перебувати в районі проведення операції Обʼєднаних Сил», — йдеться у повідомленні штабу.

У штабі нагадали, що за законом про Операцію обʼєднаних сил легально в зоні ООС зі зброєю можуть перебувати військовослужбовці СБУ, ЗСУ, МВС України.

«Люди, які спілкувалися з президентом, не належать ні до однієї з таких категорій, а отже, знаходяться в Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи зазначений закон про ООС», — додали в штабі і пообіцяли дати правову оцінку ситуації.

Про що йдеться?

26 жовтня в соцмережах зʼявилося відео розмови в Золотому президента Зеленського з чоловіком на імʼя Денис, який представився добровольцем. Доброволець поцікавився, чи зустрінеться президент з ветеранами, щоб поговорити про акції «Ні капітуляції», які прокотилися країною. Він також дорікнув Зеленському, що той не зустрічався з мітингувальниками, тоді як ветерани передавали йому листа.

У відповідь Зеленський запевнив, що всі листи йому доставляють і він їх переглядає, і попросив добровольців «прибрати зброю».

Офіційно в Офісі президента заявили, що Зеленський провів дві доби в Золотому, їздив на передову, зустрічався з учителями та лікарями. «Від місцевих дізнався, що на околиці в приватному будинку оселилася група озброєних людей. Жителі Золотого не на жарт стурбовані, хто це такі. Вирішив поспілкуватися з ними сам. Деякі розмови виявилися емоційними», — йдеться в повідомленні ОП.