На віче в центрі Києва зібралося близько 10 тис. людей. Серед них помітили Порошенка

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

На віче «проти капітуляції», яке проходить у центрі Києва, прийшло майже 10 тис. осіб. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Текст «формули Штайнмаєра»

  • Закон набуває чинності о 20:00 за місцевим часом у день голосування на дострокових місцевих виборах в окремих районах Донецької і Луганської областей, які призначені і проведені відповідно до Конституції України і спеціального закону України, що регулює проведення місцевих виборів у зазначених районах. Він діятиме тимчасово до дня публікації остаточних висновків місією Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за виборами, на основі сформованої практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність в цілому дострокових місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству, і в яких міститься відповідь на питання, погоджене в «нормандському форматі», схвалене у Тристоронній контактній групі і направлене Україною в її запрошенні і Діючим головою ОБСЄ Директору БДІПЛ.

    Цей закон продовжує діяти на постійній основі у разі, якщо в остаточному звіті БДІПЛ ОБСЄ згідно з усталеною практикою приходить до висновку про те, що дострокові місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені в цілому відповідно до стандартів ОБСЄ та українського законодавства, відповідаючи на питання, погоджене в «нормандському форматі», схвалене у Тристоронній контактній групі і направлене Україною в її запрошенні і Діючим головою ОБСЄ Директору БДІПЛ.

«Правоохоронці стежать за порядком під час заходів на Майдані Незалежності. На службу заступили 300 поліцейських, у тому числі співробітники поліції діалогу, та військовослужбовці Національної гвардії України. До столичної поліції надійшло кілька заявок про проведення акції на Майдані Незалежності. На цей час там перебуває близько 10 000 осіб. Порушень не зафіксовано», — йдеться в повідомленні.

Пізніше приєднався до протестувальників і експрезидент України Петро Порошенко. Він подякував людям, які прийшли на мітинг.