США скасують рейси в усі аеропорти Куби, окрім Гавани

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Влада США припинить перельоти американських авіакомпаній в аеропорти Куби і залишить рейси тільки до Гавани. Про це повідомляє CBS News з посиланням на Державний департамент США.

Заборона почне діяти від грудня.

Рішення, за словами держсекретаря Майка Помпео, було прийнято у відповідь на підтримку Кубою венесуельського лідера Ніколаса Мадуро і спрямоване на те, щоб кубинський уряд не міг отримати прибуток від польотів до США.

25 жовтня Помпео написав міністру транспорту Елейн Прат, що заборона перельотів на більшу частину Куби «посилить економічні наслідки для кубинського режиму».

«У рамках продовження політики адміністрації з посилення економічних наслідків для кубинського режиму, зважаючи на репресії проти кубинського народу, що тривають, і на підтримку Ніколаса Мадуро у Венесуелі, у зовнішньополітичних інтересах Сполучених Штатів я з повагою прошу Департамент транспорту призупинити до подальшого повідомлення всі регулярні рейси американських перевізників між Сполученими Штатами й усіма аеропортами на Кубі, за винятком міжнародного аеропорту імені Хосе Марті (HAV) в Гавані», — йдеться в листі.

Наявність рейсів до міжнародного аеропорту імені Хосе Марті залишає можливість для подорожей зі Сполучених Штатів на Кубу в особистих інтересах.

Президент Куби Мігель Діас-Канель неодноразово заявляв про свою підтримку Мадуро, чиє правління країною призвело до значних політичних та економічних лих у Венесуелі від 2017 року і до сьогодні.