Російську шпигунку Бутіну випустили з вʼязниці у США і депортують у Москву

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Російську шпигунку Бутіну випустили з вʼязниці у США і депортують у Москву

Facebook / Maria Butina

У США з федеральної вʼязниці Northern Neck у місті Ворсоу, штат Вірджинія, звільнили росіянку Марію Бутіну, яку звинувачували у шпигунстві і лобіюванні вигідних Кремлю законів. Про це повідомляє NBC.

Її вже перевели в міграційний центр у Маямі, звідки завтра, 26 жовтня, депортують у Росію.

Представник Федеральної виправної установи в Таллахассі підтвердив виданню, що Бутіна покинула заклад рано вранці і була затримана імміграційною службою.

  • Заарештована у Вашингтоні громадянка Росії Марія Бутіна зізналася в суді, що вступала в змову з метою завдання шкоди інтересам США. Вона контактувала з нинішнім радником президента США Джоном Болтоном. Дівчина також вела переписку з Джеффрі Гордоном — членом передвиборчої кампанії Трампа, який відповідав за питання національної безпеки США з березня до серпня 2016 року. Бутіна залишається єдиною, кого посадили у справі про навмисне втручання Росії у вибори президента в 2016 році.
  • Росіянку Марію Бутіну суд у Вашингтоні засудив до 18 місяців увʼязнення. Таким чином суддя задовольнила клопотання сторони обвинувачення. Бутіну затримали в липні минулого року. Її звинуватили в незареєстрованій діяльності на території США як агента іноземної держави.