Росіянка Марія Бутіна зізналася у змові проти інтересів США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Росіянка Марія Бутіна зізналася у змові проти інтересів США

Facebook / Maria Butina

Арештована у Вашингтоні громадянка Росії Марія Бутини зізналася в суді, що вступала у змову з метою нанесення збитків інтересам США, пише ТАСС.

Росіянка підтвердила це на засіданні суду з її справи, відповідаючи на питання судді, чи вступала вона з 2015 по 2018 рік у змову з особами на території США для нанесення шкоди інтересам Штатів. Бутіна погодилася укласти угоду зі слідством, відмовившись від судового процесу.

Хто така Бутіна та про що мова?

Росіянка потрапила у США в 2016 році, вступивши в Американський університет Вашингтона. Паралельно з навчанням Бутіна налагоджувала контакти з Національної стрілецькою асоціацією (NRA) США і заводила знайомства серед американських політиків. Зокрема вона контактувала з нинішнім радником президента США Джоном Болтоном. Дівчина також переписувалася з Джефрі Гордоном — членом передвиборної кампанії Трампа, який відповідав за національну безпеку США з березня по серпень 2016 року.

Бутіну затримали в липні цього року. Її звинувачують у незареєстрованій діяльності на території США в якості агента іноземної держави. Слідство стверджує, що Бутіна розвивала стосунки з американськими громадянами і отримувала доступ до організацій, які «впливали на американську політику з метою просування інтересів РФ».