У столичному ТРЦ чоловік побив представницю ЛГБТ-спільноти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У київському торгово-розважальному центрі «Космополіт» чоловік побив представницю ЛГБТ-спільноти. Про це повідомляє Facebook-спільнота KyivPride.

«19 жовтня у кінотеатрі ТЦ «Космополіт» після вечірнього сеансу пара пішла у вбиральню , але за ними побіг чоловік. Він звернувся до Марії зі словами: «Пацанчик, тебе тут не место» (рос.). За словами Анастасії, це і стало причиною нападу, адже чоловік вважав, що Марія — це хлопець, і їй не місце в жіночому туалеті», — йдеться в повідомленні.

Коли дівчина відповіла чоловікові, почалася сварка та бійка. Чоловік став волокти дівчину за руку, згодом скрутив її, перекинув через себе і вдарив головою об кахлі.

«У Марії забої голови, шиї та вуха. На щастя, кровотечі не було, проте є підозра на струс мозку. Це повинна визначити комп’ютерна томографія голови, яку має пройти Марія. Усі побої зняті лікарями, заява у поліцію складена», — додають у спільноті.

KyivPride закликає Національну поліцію розслідувати цю справу, а Верховну Раду та Кабінет Міністрів якнайшвидше запровадити дієве законодавство про злочини на ґрунті ненависті, відповідно до їхніх зобов’язань у межах Національної стратегії з прав людини.