Суд почав розглядати позов Нацради про анулювання ліцензії NewsOne

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд почав розглядати позов Національної ради з питань телебачення та радіомовлення про анулювання ліцензії телеканала NewsOne. Про це повідомляє пресслужба суду.

«ОАСК відкрив провадження у справі щодо анулювання ліцензії NewsOne. Раніше з відповідним позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, позивач просить суд анулювати ліцензію на мовлення, видану компанії «Новини 24 години» (логотип NewsOne)», — йдеться у повідомленні.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження, без виклику сторін і проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

У чому суть конфлікту?

7 липня російський державний телеканал «Россия 1» анонсував телеміст з українським телеканалом NewsOne під назвою «Треба поговорити». Одним із ведучих мосту від Росії мав бути Андрій Малахов, з української сторони — ведучий і генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов. Пізніше телеканал NewsOne скасував телемарафон через протести. Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно NewsOne за статтею про держзраду, а Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела перевірку мовлення каналу.

23 серпня член Нацради Сергій Костинський заявив, що під час перевірки виявили «ознаки розпалювання ворожнечі в українському суспільстві», а регулятор має намір подати в суд, щоб анулювати ліцензію каналу.