Нардеп Деркач: Суд зобовʼязав Генпрокуратуру поновити справу про втручання НАБУ в американські вибори

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Печерський районний суд столиці зобовʼязав Генеральну прокуратуру поновити розслідування можливого втручання Національного антикорупційного бюро у вибори президента США 2016 року. Про це у Facebook повідомив нардеп Андрій Деркач.

«Сьогодні вранці Печерський районний суд м. Києва задовольнив мою скаргу на скасування постанови ГПУ про закриття кримінального провадження № 42017000000002470 про незаконне втручання представників НАБУ в президентські вибори у США», — написав Деркач.

Таким чином, за словами нардепа, кримінальне провадження, відкрите ГПУ в 2017 році і закрите в січні 2019 року, відновлено. Нардеп також пообіцяв передати Генпрокуратурі оприлюднені матеріали, які він отримав від журналістів-розслідувачів у 11 кримінальних провадженнях.

Про що йдеться?

За словами Деркача, суть незаконно закритого Генпрокуратурою провадження полягає у розслідуванні можливого втручання в вибори президента США «організованої злочинної групи» в складі керівництва НАБУ, а також розголошення даних досудового розслідування посадовими особами бюро.

«Це здійснювалося шляхом незаконної публікації інформації проти керівника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта. Дана інформація сумнівна і могла бути сфальсифікована співробітниками посольства США в Україні та НАБУ», — заявив Деркач.

Він також повідомив, що всі слідчі дії з боку ГПУ у цій справі обмежилися допитом його як свідка, допитом детектива НАБУ «і переглядом одного інтернет-сайту».