Справа ексміністра Омеляна: у Вищому антикорупційному суді зачитали обвинувальний акт

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Справа ексміністра Омеляна: у Вищому антикорупційному суді зачитали обвинувальний акт

Facebook / Volodymyr Omelyan

У понеділок, 21 жовтня, у Вищому антикорупційному суді оголосили обвинувальний акт стосовно колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Прокурор САП в Антикорупційному суді на черговому судовому засіданні оголосив обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення колишнього міністра інфраструктури України в декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України)», — йдеться в повідомленні.

Крім того, колегія суддів визначила порядок і обсяг дослідження доказів у справі та призначила наступне засідання на 28 жовтня.

Справа Омеляна

13 вересня 2018 року працівники Національного антикорупційного бюро вручили підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Йдеться про його ймовірне незаконне збагачення десятирічної давнини. Міністра звинуватили в тому, що в деклараціях за 2015 і 2016 роки він умисно вказав відомості, які відрізняються від достовірних на суму понад 3 млн грн і 8 млн грн. Сам Омелян усі звинувачення на свою адресу відкидає, називає їх «політичними» та обіцяє оскаржити дії НАБУ в суді.

Конституційний суд 26 лютого 2019 року визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила 65 кримінальних проваджень у звʼязку зі скасуванням статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення, зокрема частково закрила справу проти Омеляна.