Вночі: Гвоздик програв Бетербієву, суд переніс розгляд справи Гладковського, а в Італії прокинувся вулкан Етна

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Український боксер Олександр Гвоздик програв Бетербієву

Український боксер Олександр Гвоздик програв росіянину Артуру Бетербієву бій за титули чемпіона світу за версіями WBC та IBF у напівважкій вазі.

До середини поєдинку спортсмени демонстрували рівний бій, відповідаючи ударом на удар. У 9 раунді Бетербієв почав старанно атакувати Гвоздика і пробивати його захист. У 10 раунді в Олександра також не вийшло зберегти безпечну дистанцію, внаслідок чого він упав на коліно. За пів хвилини ситуація повторилася.

За 10 секунд до кінця раунду Гвоздик упав на коліно втретє, але піднятися за відведені рефері секунди так і не встиг.

На той момент Гвоздик лідирував за очками, про що говорять картки суддів: 87-84, 86-85. Третій суддя надав перевагу Бетербієву — 87-83.

Суд переніс розгляд справи Гладковського

Вищий антикорупційний суд продовжить обирати запобіжний захід колишньому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському в суботу, 19 жовтня, о 12:00. Про це повідомляє «Левый берег».

«Враховуючи позицію сторін, судове засідання почнеться в 12:00», — зазначив слідчий суддя Тимур Хамзін.

Попереднє засідання суду тривало з 23:00 пʼятниці до 2:30 суботи.

Уточнимо, що офіційна позиція Національного антикорупційного бюро — Гладковського затримано через провадження за ч. 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від 3 до 6 років. НАБУ не розкрило деталей провадження.

Італія частково закрила повітряний простір через активність вулкана Етна

В Італії частково закрили повітряний простір через нову активність вулкана Етна, зафіксовану в пʼятницю, 18 жовтня. Про це повідомляє ANSA.

О 3:00 за місцевим часом в Катанії (східна провінція Сицилії) стався землетрус магнітудою 3,3. Епіцентр знаходився на глибині 9 км. Згодом почалося виверження вулкана, яке супроводжувалося викидами шлаків, попелу та вибухами, які відбувалися на великій висоті.

У звʼязку з цим влада вирішила частково закрити міжнародний аеропорт Катанії. Він приймає лише 4 авіарейси на годину. Вильоти поки не обмежені, але є затримки рейсів.

У Барселоні на маніфестацію вийшли понад пів мільйона людей

У Барселоні на маніфестацію, приурочену до загального страйку, прийшли не менше 525 тис. осіб. Про це повідомляє поліцейська служба столиці Каталонії, передає Інтерфакс.

«Вітаю учасників Маршу за свободу, які заполонили всю країну. Спасибі всім, хто продемонстрував мирну громадянську силу руху за незалежність. Ми переможемо і будемо йти вперед», — зазначив глава уряду Каталонії Кім Торр.

Як відомо, через дії активістів були заблоковані деякі автомагістралі.

Також у поліцію надійшли повідомлення про правопорушення — мітингувальники підпалили контейнери зі сміттям.

Шторми обійшлися США в приблизно $22 млрд

Сполучені Штати витратили на усунення наслідків від великих штормів в 2019 році близько $22 млрд. Про це повідомляє Axios.

«До кінця нинішнього сезону може бути ще один шторм, крім того, який зараз знаходиться в Мексиканській затоці», — зазначив експерт з ураганів Ден Коттловські.

Нинішній рік коштував Сполученим Штатам дешевше, ніж аналогічні сезони в 2017 (Maria, Harvey і Irma) і 2018 (ураган Michael) роках.