У США помер конгресмен-демократ Елайджа Каммінгс, який займався розслідуванням імпічменту Трампа

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
У США помер конгресмен-демократ Елайджа Каммінгс, який займався розслідуванням імпічменту Трампа

Salwan Georges / The Washington Post via Getty Images

У четвер, 17 жовтня, у США помер конгресмен від Демократичної партії Елайджа Каммінгс, який очолював один із трьох комітетів, що ведуть розслідування про імпічмент президента Дональда Трампа. Про це повідомляє Associated Press.

Конгресмену було 68 років, він помер у лікарні імені Джона Хопкінса від ускладнень, повʼязаних із хронічними проблемами зі здоровʼям.

Хто такий Елайджа Каммінгс?

Елайджа Каммінгс понад 20 років представляв у Конгресі місто Балтимор (штат Меріленд), був відомий як громадський активіст і правозахисник. Каммінгс приділяв увагу проблемам СНІДу, займався програмами обміну та боровся з расизмом. Також він був одним з найактивніших критиків президента Трампа в Конгресі.

Каммінгс був ключовою фігурою в розслідуванні імпічменту Трампа і очолював комітет з нагляду та урядової реформи палати представників. Саме Каммінгс і ще два керівники комітету підписали офіційні документи на розслідування, що стосується можливого тиску президента США Дональда Трампа на українського президента Володимира Зеленського. У телефонній розмові президентів Трамп нібито вдався до погроз, щоб Україна почала розслідування проти сімʼї головного суперника президента США — демократа Джо Байдена.