WSJ: У США заарештували близьких до Джуліані бізнесменів, які допомагали йому в повʼязаних з Україною справах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США заарештовані Ігор Фруман та Лев Парнас — близькі до адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані бізнесмени, які допомагали йому у справах, повʼязаних з Україною. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними видання, у середу ввечері були заарештовані «двоє донорів іноземного походження», які жертвували кошти до номінаційного комітету Трампа. Їх заарештовано за кримінальними звинуваченнями у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

Видання зазначає, що затримані Лев Парнас та Ігор Фруман — бізнесмени зі штату Флорида, які перебувають під слідством офісу прокуратури Мангеттену. Очікується, що вони постануть перед Федеральним судом штату Вірджинія у четвер увечері.

Обидва бізнесмени, як пише видання, жертвували на виборчі кампанії Республіканської партії, зокрема на кампанію Трампа. За даними Федеральної виборчої комісії, Фруман і Парнас у травні минулого року передали $325 тис. протрампівському фонду America First Action.

У травні про візити в Україну Парнаса та Фрумана розповідав бізнесмен Ігор Коломойський. «В Україні діють два пройдисвіти, які перебувають під слідством США. Одного звуть Лев Парнас, іншого — Ігор чи то Фруман, чи то Фурман. І вони ходять по Україні, беруть з людей гроші та розповідають, що близькі до пана Джуліані та вирішать з паном Луценком будь-які питання», — розповідав бізнесмен.

Коломойський додав, що вказані особи приїжджали до нього в Ізраїль і «розповідали, як треба спілкуватися із Зеленським». «Я сказав, що не маю стосунку до Зеленського, після цього вони зникли, і тут [в Україні] почалися всі ці провокації щодо Джуліані», — зазначив він.