ГПУ просить у Верховної Ради дозволу затримати нардепа Дубневича у справі про розкрадання в «Укрзалізниці»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
ГПУ просить у Верховної Ради дозволу затримати нардепа Дубневича у справі про розкрадання в «Укрзалізниці»

Космач Олександр / УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка звернувся до парламенту з проханням дозволити притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата, якого підозрюють у корупційному продажі запчастин «Укрзалізниці». Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

«Будучи народним депутатом VIII скликання і перебуваючи на посаді голови комітету Ради з питань транспорту, він був обізнаний про фінансовий стан ПАТ «Укрзалізниця», зокрема про необхідність проведення державних закупівель, а також мав вплив на засновників і посадових осіб ПАТ», — йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Головою парламентського комітету з питань транспорту в Раді VIII скликання був Ярослав Дубневич (зараз позафракційний народний депутат, входить до групи «За майбутнє»). За версією слідства, нардеп разом зі спільниками вивчив попит і ціни на ринку стрілочних переводів і заволодів частиною коштів філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» під час продажу продукції за завищеною ціною. За ст. 480 і п. 2 ч. 1 ст. 481 Кримінально-процесуального кодексу, повідомити про підозру народному депутату повинен особисто генпрокурор.