НАЗК склало адмінпротоколи на нардепів Дубневича і Святаша за використання повноважень у своїх інтересах

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративні протоколи на парламентарів Дмитра Святаша та Ярослава Дубневича. Їх звинувачують у використанні депутатських повноважень у власних інтересах. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Вказані особи вчинили дії і прийняли рішення в умовах реального конфлікту інтересів: користуючись наданими їм депутатськими повноваженнями щодо права на конституційне подання, разом із іншими народними депутатами України вони звернулися до Конституційного суду України з конституційним поданням, щодо якого у них є приватний інтерес», — йдеться в повідомленні.

Йдеться про підписання Святашем і Дубневичем конституційного подання від 10 липня 2018 року про невідповідність Конституції окремих положень КПК України та закону, що визначає повноваження Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Працівники НАЗК зібрали докази, які підтверджують, що депутати мали особисту зацікавленість у розгляді цього подання.

  • Національне агентство з питань запобігання корупції викликало 12 посадових осіб через можливі адміністративні порушення з їхнього боку. Серед них нардепи Дмитро Святаш, Ярослав Дубневич та Євген Бакулін.