Хакери зламали табло аеропорту Одеси і виставили фото шведської екоактивістки Грети Тунберг

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

16 жовтня на табло Міжнародного аеропорту «Одеса» деякий час відображалося фото шведської екоактівістки Грети Тунберг із написом англійською мовою Fuck you, Greta. Про це повідомляє «Маяк».

Telegram / Підслухано Одеса

Telegram / Підслухано Одеса

На екрані зʼявився образливий напис, адресований відомій шведській екоактивістці Греті Тунберг. Також хакери розмістили неправдиву інформацію про скасовані рейси на моніторах у новому терміналі та на офіційному сайті аеропорту.

Хакерську атаку вдалося відбити, а представники міжнародного аеропорту «Одеса» вибачилися: «Шановні пасажири, в інформаційній системі аеропорту стався збій. Відділ з інформаційної безпеки працює над ліквідацією цієї проблеми. На розклад рейсів та роботу аеропорту загалом це не вплинуло. Просимо вибачення за тимчасові незручності. Мир вам».

Хто така Грета Тунберг?

16-річна дівчина зі Швеції, яка стала відомою завдяки своїм екологічнім акціям та заснуванню молодіжного руху «П’ятниці для майбутнього». Дівчина активно займається екоактивізмом. Зокрема, вона пропонує відмовитися від авіаперельотів, щоб знизити вуглецевий слід людей. Наприклад, для участі в форумі в Давосі в січні цього року Грета їхала 32 години поїздом, тоді як більшість учасників прибули літаками.