Британські пластичні хірурги хочуть заборонити підтяжки сідниць «у стилі Кім Кардашʼян»

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Британські пластичні хірурги хочуть заборонити підтяжки сідниць «у стилі Кім Кардашʼян»

Kevin Mazur / Getty Images

Британська асоціація естетичних пластичних хірургів (BAAPS) заявила, що проведе голосування й визначить, чи є процедура, широко відома як «бразильська підтяжка», достатньо безпечною для виконання у Великобританії. Подібна операція може коштувати понад $7400 у Великій Британії та включає в себе видалення жиру з іншої частини тіла пацієнта і введення його в сідниці, щоб збільшити їхній розмір і округлість.

Про це пише CNN.

Група експертів оцінить останні дані й вирішить, чи слід дотримуватися рекомендацій, отриманих у 2018 році, які попереджають хірургів про високу смертність під час проведення подібних операцій. Якщо рекомендації будуть підтримані, це призведе до заборони процедури у Великій Британії, хоча хірурги теоретично зможуть ігнорувати цю рекомендацію.

Процедура підтяжки, популярність якої зросла за останні пʼять років, супроводжується низкою випадків серйозних захворювань і смертей.

Відомо, що двоє британців померли після операції і є побоювання, що число загиблих може обчислюватися сотнями, сказав президент BAAPS і пластичний хірург Пол Гарріс. Існує ризик потрапляння жиру у великі вени, після чого він може перейти в серце або мозок, спричинити жирову емболію і смерть.

За даними анонімного опитування, проведеного в 2017 році серед 692 хірургів по всьому світу, 32 респонденти повідомили про смертельні випадки і ще 103 згадали про випадки жирової емболії, коли пацієнти вижили.

«Я все ще стурбований смертю свого пацієнта», — сказав Гарріс. Він також уточнив, що люди обирали цю процедуру, щоб досягти округлості форм або такої фігури, як у Кім Кардашʼян.

«На даному етапі немає гарантії, що жир не буде переміщуватися між мʼязами, завдаючи потенційної шкоди. Ми також не знаємо, як це буде виглядати через 20 років, те, що ми залили два літри жиру в чиїсь сідниці. Одне із запитань, які ми поставимо нашим членам сьогодні, це: «Зробили б ви таке своїй доньці?» і якщо ти не робитимеш своїй доньці таку процедуру, навіщо ти робиш її пацієнту?» — додав Харріс.

Особливе занепокоєння у BAAPS викликає туризм в царині пластичної хірургії через різний рівень регулювання безпеки у різних країнах. Гарріс сказав, що така процедура підтяжки особливо популярна в Латинській Америці, а також проводилася в Туреччині.

«У мене щойно була пацієнтка, яка пройшла через цю процедуру за кордоном. Вона не померла, але у неї було зараження і вона перебувала на інтенсивній терапії. Вона була в лікарні протягом восьми місяців і перенесла 23 операції. І їй пощастило, бо вона вижила».