Bloomberg: Акції Apple побили рекорд на тлі очікування збільшення продажів компанії

Автор:
Марина Федорова
Дата:
Bloomberg: Акції Apple побили рекорд на тлі очікування збільшення продажів компанії

Apple

11 жовтня акції Apple виросли на 1,6% до $233,82, перевищивши попередній максимум, встановлений 53 тижні тому. Про це повідомляє Bloomberg.

Цей рекорд став кульмінацією яскраво вираженого «ралі» протягом 2019 року, яке почалося з вкрай песимістичного настрою, оскільки Apple вперше за майже 20 років скоротила свої прогнози по доходах. Цей крок, прийнятий у відповідь на слабкі перспективи модернізації iPhone, опустив акції до найнижчого рівня з квітня 2017 року.

Однак з тих пір папери Apple демонстрували майже безперервне зростання: акції виросли на 63,2 % протягом останніх девʼяти місяців з $143,29 до $233,82 за акцію.

  • Генеральний директор компанії Тім Кук нещодавно заявив німецькій газеті Bild, що він «на сьомому небі від щастя» від випуску нового Apple iPhone 11, а на початку жовтня стало відомо, що Apple повідомила постачальникам збільшити виробництво. Аналітики, у свою чергу, передбачають збільшення попиту у звʼязку з виходом першої версії 5G яка, як очікується, стане блокбастером .
  • Незважаючи на те, що Apple зосередився на послугах, таких як потокове відео, відеоігри та кредитні картки, iPhone продовжує залишатися ключовим продуктом компанії. Майже половина його виручки в третьому кварталі припала на продукт, порівняно з 21,3%, який був отриманий від послуг.
  • Компанія Apple випустила нову версію операційної системи macOS 10.15 Catalina для персональних компʼютерів.