Tesla просить власників електромобілів зарядити акумулятори перед блекаутом у Каліфорнії

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Американська автомобільна компанія Tesla надіслала власникам електромобілів повідомлення з проханням зарядити акумулятори до максимуму перед масовим відключенням електроенергії у Каліфорнії (блекаут). Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомлення надійшло на тачскріни автомобілів.

«Комунальне підприємство у вашому районі оголосило, що може вимкнути живлення в деяких районах Північної Каліфорнії починаючи з 9 жовтня, що може вплинути на рівень заряду. Ми рекомендуємо сьогодні зарядити вашу Tesla до 100%, щоб забезпечити безперебійне використання», — зазначається у повідомленні.

Tesla пообіцяла оперативно інформувати автовласників про те, чи працюють найближчі до них пункти підзарядки.

Глава компанії Ілон Маск теж відреагував на блекаут у своєму Twitter. Він зазначив, що на пункти підзарядки якомога швидше буде доставлено сонячні батареї. Також він вирішив у перспективі забезпечити станції Каліфорнії пристроями для накопичення енергії Powerpack на випадок нових збоїв.

Що відбувається в Каліфорнії?

У середу, 10 жовтня, американська компанія Pacific Gas & Electric, прагнучи запобігти новим лісовим пожежам у штаті Каліфорнія, анонсувала відключення електроенергії, яке охопить 800 тисяч клієнтів. Як зазначили в Pacific Gas & Electric, відключення почалося 9 жовтня в 34 округах на півночі та в центрі Каліфорнії. За словами віцепрезидента компанії Майкла Луїса, для відновлення електропостачання знадобиться кілька днів.