Компанію Office Depot оштрафували на $35 млн. Вона чистила компʼютери клієнтів від вірусів, яких не було

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Американська компанія Office Depot та її постачальник програмного забезпечення Support.com заплатили $35 млн Федеральній торговій комісії через звинувачення в шахрайстві.

Як пише The Verge, компанія розробила програму «Перевірка стану ПК», щоб змусити людей платити. Office Depot пропонував клієнтам перевірити їхні компʼютери на віруси, але програма завжди знаходила їх у пристроях, навіть якщо їх там не було. За чистку компʼютера від «шкідливого програмного забезпечення» компанія брала гроші. Послуга могла коштувати кілька сотень доларів.

Схема працювала близько семи років, а клієнти загалом заплатити за ремонти мільйони доларів.

Office Depot заплатив $25 млн, Support.com — $10 млн. Федеральна торгова комісія збирається використати ці гроші на відшкодування клієнтам, які стали жертвами шахрайства.

  • Громадянин Литви, якого заарештували у США за підозрою в організації шахрайської схеми проти Facebook Inc. та Google Alphabet Inc., зізнався у скоєнні злочину.
  • Єврокомісія оштрафувала компанію Google на €1,49 млрд за порушення антимонопольних правил ЄС.
  • В Україні шахраї продавали фейкові акції Tesla. Зловмисники створили сайт, де розмістили інформацію про продаж акцій і облігацій корпорації Tesla, і зареєстрували в Києві підприємства ТОВ «Тесла Груп Україна» та ТОВ «Насдак Груп Україна».