Зеленський заявив, що інвестор видання «Новое время» Томаш Фіала скуповував активи після втечі Януковича

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що глава інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала скуповував активи в Україні після втечі Віктора Януковича. Про це він сказав на пресмарафоні, відповідаючи на запитання журналіста видання «Новое время» (входить у медіагрупу Dragon Capital).

«Ви маєте на увазі всі ті активи, які втечі Януковича купувала компанія Dragon Capital?» — сказав Зеленський.

Він підкреслив, що глава української інвесткомпанії є громадянином Чехії, при цьому став інвестором медіагрупи НВ.

«Я завжди кажу про ЗМІ, що вони повинні бути незалежними й українськими. Ось зараз ми говоримо про земельну реформу, і всі кажуть: “Дивіться, це ж наша земля. Українська земля. Тому власниками повинні бути українці”. Я тут згоден на всі 100%. І це треба міняти в законі. Далі всі кажуть: “А якщо землею володіють юридичні особи, їхніми бенефіціарами теж мають бути тільки українці”. А ви не думаєте, що власниками незалежних ЗМІ повинні бути українські громадяни?» — сказав Зеленський.

За його словами, іноземним інвесторам українських ЗМІ слід «змінити паспорт». «Можуть бути іноземці — приїжджайте, наприклад, міняйте паспорт. Тоді ви захищаєте інтереси України, особливо в питанні інформаційної незалежності», — прокоментував глава держави.

До медіагрупи НВ компанії Dragon Capital Фіали входять журнал «Новое время», «Радіо НВ» та портал NV.ua. Головний редактор медіагрупи — Віталій Сич.

theБабель стежить за пресмарафоном на Kyiv Food Market у текстовій онлайн-трансляції.