Стрілянина біля синагоги в Німеччині: нападник вів трансляцію атаки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Чоловік, який влаштував у німецькому Галле стрілянину в синагозі і турецькій закусочній, транслював напад в інтернеті, повідомило німецьке онлайн-видання Focus Online.

Відео атаки тривало 35 хвилин. За даними слідства, йдеться про 27-річного громадянина Німеччини, який проживав у федеральній землі Саксонія-Анхальт. Його облікові записи на стримінгових сервісах уже заблоковані. Відео нападу потрапило в розпорядження поліції.

У середу в Галле біля синагоги невідомі відкрили стрілянину з автомата, в результаті чого на місці загинули чоловік і жінка та ще були поранені кілька людей. За інформацією ЗМІ, у цьому ж місті на єврейському кладовищі невідомі кинули гранату.

  • 15 березня в Новій Зеландії злочинець напав на дві мечеті в місті Крайстчерч. В результаті стрілянини загинули 50 осіб, ще не менше 20 були важко поранені. Стрілець вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro. Головний підозрюваний — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він опублікував «маніфест», у якому виступив проти іммігрантів, назвавши їх «загарбниками».