Зеленський на військовій виставці пожартував про поведінку своєї прессекретарки Мендель

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

На спеціалізованій виставці «Зброя та безпека» у Києві президент Володимир Зеленський пожартував стосовно поведінки його прессекретарки Юлії Мендель. Про це повідомляють «Крим.Реалії».

«Дівчинки немає, нічого страшного з вами не буде», — сказав Зеленський, звертаючись до журналіста «Радіо Свобода» із жартівливим зауваженням, яке стосувалося Мендель. Пізніше президент додав: «Ви ж дівчат боїтесь».

У чому річ?

26 вересня журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач опублікував у своєму Facebook кадри, на яких речниця президента Юлія Мендель відштовхнула журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, коли той намагався поставити запитання Зеленському. Багато журналістів обурилися вчинком Мендель.

Пізніше представники Ради з питань свободи слова та захисту журналістів навіть випустили заяву, в якій ішлося про те, що в діях Мендель «містилися ознаки перешкоджання журналістам у їхній професійній діяльності, що є неприпустимим для державних службовців». Сама Мендель заявила, що не штовхала Андрушка, а зупинила його.