Данилюк погодив з міністром оборони переозброєння військ і нову систему ротації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк розповів, як обговорював і погодив з міністром оборони Андрієм Загороднюком програму переозброєння військ і нову систему ротації, яка повинна мотивувати військовослужбовців.

Про це він розповів в інтервʼю LB.ua.

За його словами, система ротації, яка діє зараз в Збройних силах, сильно демотивує військових.

«Звичайно, мотивацією виступає грошове забезпечення. Але цього недостатньо. Потрібно забезпечити нормальну систему управління, адже коли командири не поважають своїх підлеглих, це сильно демотивує. Ми говорили з міністром про те, як робити нову систему ротації. Звичайно, це вимагатиме нових ресурсів з бюджету. Але я готовий був закласти на це необхідні ресурси, щоб військові могли частіше бачити свої сімʼї, і продумати логістичну систему», — сказав Данилюк, зазначивши, що Загороднюк має намір впроваджувати цю систему у війська.

Також Данилюк заявив, що пріоритетним завданням міністра оборони є переозброєння армії.

«Можна хоч щодня повторювати, що у нас найсильніша армія в Європі, але для того, щоб ця армія справді була сильною, її необхідно озброїти сучасною зброєю. А для цього — виділяти на закупівлю озброєння достатньо ресурсів. Це пріоритети, про які ми говорили з Загороднюком. І я спокійний, що ці пріоритети зберігаються», — сказав він.