Гончарук: Витрати на оборону в 2020 році не скорочуватимуть, а навпаки підвищать

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Премʼєр-міністр Олексій Гончарук заявив, що наступного року витрати на оборону будуть збільшені, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У публічній площині обговорюється, що «зрада», що ми плануємо скоротити витрати на оборону, скоротити якісь соціальні пільги. Це неправда. У наступному році видатки на оборону будуть навіть збільшені», — сказав він на брифінгу в Києві.

У відсотковому співвідношенні витрати, за словами премʼєра, збережуться на рівні 5,4% від загального фонду бюджету, а в абсолютних цифрах витрати на Міноборони зростуть до 136,6 млрд грн.

Гончарук підкреслив, що допоки Україна перебуває в стані зовнішньої агресії, жодних скорочень витрат на оборону чи скорочення соціальних стандартів для військових бути не може.

  • 20 вересня Верховна Рада почала розглядати державний бюджет на 2020 рік. Міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що насамперед у бюджеті закладено 245 млрд грн на оборону та безпеку.
  • Перед цим Гончарук заявив, що держбюджет 2020 року буде останнім, який розраховують на один рік. Надалі бюджет будуть затверджувати на три роки.