Суд заарештував екснардепа Пашинського на два місяці. Той звинуватив у всьому Портнова

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Суд заарештував екснардепа Пашинського на два місяці. Той звинуватив у всьому Портнова

Гонтар Володимир / УНІАН

Печерський районний суд обрав запобіжний захід колишньому депутату Сергію Пашинському, якого підозрюють у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень мешканцю Київської області Вʼячеславу Хімікусу. Колишнього парламентарія заарештували на два місяці — до 4 грудня.

Суд задовольнив клопотання Державного бюро розслідувань, детективи якого просили заарештувати Пашинського без права застави.

Адвокат Пашинського заявив, що оскаржить безальтернативний вердикт суду. «Це зроблено з однією єдиною метою — забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лукʼянівському СІЗО», — сказав Андрій Федур, додавши, що вже звернувся до органу досудового розслідування щодо негайного забезпечення заходів безпеки.

«Йому [Пашинському] загрожує небезпека його життю. Планується його фізичне знищення як одного з пʼяти головних ворогів країни-окупанта», — заявив Федур.

Сам Пашинський звинуватив суд у підконтрольності колишньому заступнику глави Адміністрації президента часів Януковича Андрію Портнову, який, за його словами, «воскресив» справу проти нього.

Пізніше Пашинський написав у Facebook, що рішення суду — «відверта фальсифікація правди».

«Сьогодні мене арештували за самооборону та захист честі своєї дружини. Відоме печерське кривосуддя тріумфує — керує процесом Андрій Портнов. Слідство повністю підтвердило мої покази, я пройшов поліграф, пройшов всі слідчі експерименти. Кримінальний елемент, який образив мою дружину і розбив мені голову пляшкою, відмовився проходити поліграф і постійно змінював покази. Я не залишив країну, хоча депутатський імунітет втратив ще у серпні. Я буду боротися з «портновими-януковичами» і надалі», — написа він.

Справа Пашинського

31 грудня 2016 року на трасі в одному з сіл Київської області стався словесний конфлікт між народним депутатом Пашинським та місцевим жителем Вʼячеславом Хімікусом. Останній в результаті отримав кульове поранення ноги. Під час розслідування нардеп стверджував, що це був самозахист, оскільки Хімікус нібито вдарив його по голові пляшкою. За версією пораненого, зброю депутат застосував невиправдано. Після двох років розслідування потерпілий Хімікус сам став підозрюваним. У листопаді 2018 року поліція оголосила йому підозру в хуліганстві в рамках цієї справи, а Пашинському повернули його пістолет.