Військова прокуратура почала розслідувати видворення Саакашвілі з України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Головна військова прокуратура почала розслідувати законність видворення лідера «Руху нових сил» Михеїла Саакашвілі з України в лютому 2018 року. Про це повідомляється на сторінці прокуратури у Facebook.

«До Головної військової прокуратури надійшла заява від колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі. Заява про викрадення і насильницькі дії щодо Саакашвілі та його незаконного переміщення через державний кордон України до Польщі 18 лютого 2018 року. Відповідно до вказаної заяви відкрито кримінальне провадження», — йдеться у повідомленні.

  • Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства у липні 2017 року. Підставою назвали те, що у 2015 році Саакашвілі нібито вказав неправдиву інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою. У лютому 2018 року експрезидента Грузії депортували до Польщі та заборонили йому вʼїзд в Україну до 2021 року.
  • Після втрати українського громадянства Саакашвілі оселився в столиці Нідерландів Амстердамі.
  • 28 травня президент Володимир Зеленський повернув Міхеїлу Саакашвілі українське громадянство. Після цього експрезидент Грузії повернувся в Україну.