Курт Волкер просив Джуліані про зустріч із помічником Зеленського. Адвокат Трампа виклав листування

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані оприлюднив приватне листування з колишнім представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером і помічником президента Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.

У своєму Twitter Джуліані написав, що Волкер запитував його, чи він може зустрітися або поговорити з Єрмаком. Волкер нібито просив Джуліані повідомити, коли той буде в Мадриді.

«Я побачу Єрмака завтра вранці, він приїде до вас у Мадрид», — писав Волкер Джуліані.

Адвокат Трампа виклав скрін частини свого листування з абонентом на імʼя Андрій (імовірно, Єрмак), де той дякує йому за «продуктивну розмову» і висловлює надію, що «відносини вийдуть на новий рівень».

Джуліані написав, що публікуває листування для того, щоб представники Демократичної партії та деякі ЗМІ не могли створити «помилкове відчуття, ніби щось не так». «Курт нічого поганого не зробив[...]. Волкер не повинен бути цапом відбувайлом», — зазначив Джуліані.

Що відбувається?

Імʼя Волкера фігурувало у скарзі американського розвідника, яка стала підставою для підготовки імпічменту президента Трампа. Згідно з документом, Волкер допомагав організовувати зустрічі адвоката Трампа Рудольфа Джуліані з українськими чиновниками. Також ідеться про те, що Волкер був направлений до Києва, аби допомогти українським чиновникам впоратися з вимогами Трампа. Після розмови Трампа і Зеленського 25 липня Волкер зустрівся з українським президентом і радив йому, що робити у звʼязку з проханням Трампа.

27 вересня Джуліані оприлюднив SMS-листування з Волкером у своєму Twitter. «Чому цей текст і дата роблять чутки про так званого викривача неправдивими? Якщо ви знайдете бодай одну причину, я можу порекомендувати вас в юридичну школу. Дві — і це вже юридичний журнал», — заявив Джуліані. Він додав скрін повідомлення, яке 19 липня в iMessage йому надіслав співрозмовник, підписаний як Kurt Volker. Автор пише, що йому «сподобався сніданок уранці». «Як ми говорили, зв’язую вас із Андрієм Єрмаком, який дуже близький до президента Зеленського. Пропоную нам спланувати дзвінок у понеділок. Курт», — йшлося в повідомленні.