«Третина всіх продуктів у світі викидається на смітник». ООН запустила флешмоб проти розтрати продовольства

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Третина всіх продуктів у світі викидається на смітник». ООН запустила флешмоб проти розтрати продовольства

Cristina Chaparro / Unsplash

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП, World Food Program) запустила глобальну кампанію для боротьби з харчовими відходами. Про це йдеться в офіційній заяві організації.

За даними ООН, третина всіх продуктів харчування, які виробляються у світі, викидаються на смітник. «Запліснілий шматок сиру або стару моркву, які лежать в холодильнику, можна врятувати та використати для приготування смачної страви. Всесвітня продовольча програма Організації Обʼєднаних Націй оголошує про запуск глобальної кампанії «Зупинити відходи», спрямованої на підвищення обізнаності про величезну кількість продуктів харчування, що викидається щодня. Це звичка, якої необхідно позбутися, якщо ми хочемо подолати глобальний голод», — йдеться в заяві.

До кампанії з хештегом #StopTheWaste ВПП залучила кращих рестораторів і кухарів зі всього світу, закликавши їх не викидати продукти. «У світі достатньо продовольства, щоб нагодувати всіх людей, але щороку третина з 4 млрд тонн продуктів, що виробляється, викидається. Це завдає світовій економіці майже в $1 трлн щорічних збитків», — зазначили в організації.

Директор з маркетингу Всесвітньої продовольчої програми Корінн Вудс закликала підтримати глобальний флешмоб. «Не важливо, працюєте ви фермером в Нігерії і викидаєте залишки після збору врожаю чи обідаєте в ресторані в Нью-Йорку і викидаєте залишки їжі, ви справді можете допомогти світу, підтримавши #StoptheWaste», — сказала Вудс.

Автори проєкту пропонують кілька простих кроків, щоб взяти участь у флешмобі.

1) Знайдіть у своєму холодильнику або коморі продукт, термін придатності якого близький до закінчення, і який поки ще можна безпечно вживати в їжу.

2) Зробіть селфі з цим продуктом (не забудьте зʼїсти його).

3) Поділіться своєю фотографією в соціальних мережах з хештегом #StopTheWaste і тегніть трьох друзів.

  • У 2018 році кількість людей, які втікали від війн, конфліктів і переслідування, побила всі рекорди з часу закінчення Другої світової війни і становила понад 70 млн біженців.
  • Інститут світових ресурсів назвав 22 умови, які потрібно виконати, щоб забезпечити стабільне харчування для 10 мільярдів людей до 2050 року.