Microsoft показала складаний планшет із двома екранами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Microsoft показала планшет із двома дисплеями, який отримав назву Surface Neo. Про це повідомляє The Verge.

Surface Neo є прототипом, серійний випуск пристрою запланований на 2020 рік. Представлений на презентації в Нью-Йорку гаджет має два окремі екрани, між якими є досить великий вільний простір. Діагональ кожного дисплея становить 9 дюймів, для захисту використовується скло Gorilla Glass. Кожна частина пристрою має товщину 5,6 мм і важить 655 г. У складеному вигляді гаджет сприймається як великий ноутбук. При цьому шарнір дозволяє розкривати пристрій на 360 градусів.

Surface Neo оснастять спеціально модифікованим процесором Intel Lakefield, який містить графічне ядро 11 покоління, що контролює виведення зображення на обидва екрани одночасно. Працює пристрій під управлінням спеціальної версії Windows 10X.

Surface Neo комплектується окремою клавіатурою — вона кріпиться до задньої частини за допомогою магнітів. Але її можна перевернути таким чином, щоб розташувати на одному з екранів — у такому разі на екрані зʼявляться інші опції введення в додатковому просторі, наприклад введення смайликів або використання цієї області як трекпеда. Крім того, можна друкувати і на віртуальній клавіатурі, виведеній на одному з екранів. Пристрій також комплектується новим цифровим пером Surface pen, яке кріпиться на задній частині Surface Neo.