Суд провів перше засідання за позовом Богдана проти журналістів «Схем»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шевченківський районний суд Києва провів підготовче засідання у справі за позовом голови Офісу президента Андрія Богдана проти журналістів програми «Схеми» про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляється на сторінці суду в Facebook.

«1 жовтня відбулося підготовче засідання за позовом Богдана Андрія Йосиповича до ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», Седлецької Н., Савчука М., Єгошина В. про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації», — йдеться в повідомленні.

На засіданні у вівторок представник відповідача — Наталії Седлецької — заявив клопотання про витребування доказів, яке суд відмовився задовольнити. У підготовчому засіданні оголошено перерву до 4 жовтня.

  • 22 серпня стало відомо, що глава Офісу президента Андрій Богдан подав позов до Шевченківського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів програми «Схеми» і Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Позов подано про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.
  • 11 квітня програма «Схеми» оприлюднила розслідування, в якому йшлося про те, що протягом двох останніх років Володимир Зеленський 11 разів літав до Женеви, коли там жив олігарх Ігор Коломойський, а після переїзду олігарха в Ізраїль влітку 2018-го Зеленський ще двічі злітав у Тель-Авів. У кожній другій поїздці Зеленського супроводжував юрист олігарха Андрій Богдан, який у підсумку став головним юридичним радником кампанії Зеленського на виборах президента.