Разумков: Зеленський позначив як невідкладні 70 законопроєктів для Верховної Ради

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
Разумков: Зеленський позначив як невідкладні 70 законопроєктів для Верховної Ради

Палінчак Михайло / УНІАН

Президент Володимир Зеленський позначив для парламенту як невідкладні майже 70 законопроєктів. Про це повідомив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Разумков також зазначив, що нардепам вистачає часу на обговорення нових законодавчих ініціатив.

«Я не згоден, що немає часу на обговорення. Може на якісь закони депутати хотіли би більше часу на обговорення. Майже 70 законів президент Зеленський позначив як невідкладні до розгляду, і ми йдемо за цим планом», — заявив Разумков.

Він також додав, що Зеленський не встановлював часових меж для прийняття законів.

«Терміну, як такого президент не ставив. Я розумію, що далі зʼявляться ще нові закони, і ми їх розглядатимемо, можливо, буде не такий «турборежим», але зменшувати оберти ми не збираємося. Можна сидіти над одним законом пів року, не ухвалити його чи ухвалити з чотирма тисячами правок і потім спокійно поховати, а можна швидко ухвалювати закони. Багато законів ми ухвалюємо з результатом на табло 300-350-320. Такого Рада давно не бачила», — зазначив Размуков.

Спікер нагадав, що за минулий тиждень було прийнято 9 законопроєктів і додав, що на їхній ефективності кількість і швидкість прийняття не позначається. За його словами, згодом буде змінено регламент Ради для «пришвидшення процесу обговорення та голосування».