CVS припинила продаж засобу від печії Zantac, який спричинює рак. Через 13 днів після оприлюднення дослідження

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Американська медична компанія CVS Health Corp. суботу, 28 вересня, припинила продаж засобу від печії Zantac, який спричинює рак. Дослідження про шкідливий вплив препарату оприлюднили ще 13 вересня, передає BBC.

Таким чином, ритейлер зі США став останнім, хто припинив продаж шкідливого засобу від печії.

Влади Євросоюзу та США вже почали розслідування за фактом випуску препарату.

В Україні цей препарат більш відомий як «Ранітидин».

«Органи охорони здоровʼя кажуть, що безпосереднього ризику немає, але пацієнтам було рекомендовано проконсультуватися з лікарем, який може призначити альтернативу ранітидину», — йдеться в повідомленні.

Що сталося?

Фахівці Управління з контролю за продуктами і ліками США виявили, що препарат Zantac, який в Україні більш відомий як «Ранітидин», може спровокувати розвиток онкології. Причиною цього є використання канцерогенного агента в рецептурі.

  • Текстуровані імплантати, які використовуються мільйонами жінок у всьому світі, перебувають під пильним наглядом. Французьким хірургам було рекомендовано припинити їх використання через потенційний звʼязок з рідкісним видом раку.
  • У раку і хвороб серця зʼявився серйозний конкурент. Через 5 років головними вбивцями можуть стати супербактерії кишкової палички.