NASA відправить на Марс імʼя кожного, хто забажає. Що для цього потрібно

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) відправить на Марс імʼя будь-кого з землян в рамках місії Mars 2020. Про це йдеться в повідомленні компанії в Twitter.

Щоб відправити своє імʼя на Марс, потрібно зареєструватися на сайті NASA до 30 вересня. У такому разі ваше імʼя буде відправлене на іншу планету на спеціальному мікрочипі. Він буде розміщений на апараті, який вирушить на Марс в липні наступного року.

Згідно з інформацією на сайті NASA, станом на 11:40 (за київським часом) 29 вересня, найбільше імен зареєстрували з Туреччини (2,5 млн). На другому місці виявилися жителі Індії (близько 1,6 млн імен). Серед американців своє імʼя зареєстрували 1,3 млн осіб.

В Україні зареєструвалося лише 56 тис. осіб.

Зареєструвати своє імʼя можна за цим посиланням.

  • Одне з останніх зображень Марса більше схоже на тістечко з кремом, ніж на Червону планету, як зазвичай називають Марс через червонуватий колір поверхні.
  • Фахівці Національного космічного агентства досліджували дані марсоходу Curiosity і виявили в атмосфері Марса значну кількість метану. Це може говорити про наявність живих істот на планеті. Згодом викиди метану припинилися.