Держдеп прискорив розслідування «поштової» справи Гілларі Клінтон

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Державний департамент Сполучених Штатів активізував розслідування справи про використання особистої пошти для службового листування, яку Гілларі Клінтон вела, коли обіймала посаду державного секретаря в 2009—2013 роках. Про це повідомляє The Washington Post.

Служба дипломатичної безпеки Держдепу у серпні почала звʼязуватися з чиновниками, які контактували з Клінтон. Їх попередили про можливу відповідальність за нещодавно виявлені інциденти. Спілкування відбувалося зі 130 особами.

Журналісти стверджують, що чиновникам не загрожує кримінальне переслідування, проте інцидент може позначитися на їхній репутації.

Самі чиновники з адміністрації експрезидента США Барака Обами охарактеризували розслідування як «надзвичайно агресивне» з боку нинішньої влади.

У той же час, у самому Держдепі стверджують, що діють за протоколом.

«Це не має ніякого відношення до того, хто знаходиться в Білому домі. Йдеться про час, який необхідний для того, щоб перевірити мільйони електронних листів — це близько трьох з половиною років», — заявили у відомстві.

  • 25 вересня Білий дім опублікував розшифровку телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Головний суперник Трампа на президентських виборах 2016 року Гілларі Клінтон назвала це зрадою.