«Одна з найбільших демонстрацій в історії». На захист клімату по всьому світу виступили 7 млн людей

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

У всесвітніх акціях на захист клімату, що відбулися 20 й 27 вересня, взяли участь щонайменше 7 млн людей. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила екоактивістка Грета Тунберг.

«Це неймовірно! Дякую всім, хто приєднався до кліматичних страйків, і особливо місцевим організаторам! Тиждень за майбутнє (#weekforfuture) — це одна з найбільших глобальних демонстрацій в історії! Це тільки початок!» — написала вона.

  • 16-річна активістка Грета Тунберг стала однією з чотирьох лауреатів шведської премії «За правильний спосіб життя» (Right Livelihood Award), відомої як «альтернативна Нобелівська премія».
  • 23 вересня Грета Тунберг засудила світових лідерів на кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку за неспроможність вирішити проблему зміни клімату. Вона прибула на саміт яхтою, відмовившись від перельоту, оскільки літаки шкодять довкіллю, спалюючи кисень і викидаючи вуглець.
  • Тунберг також номінували на Нобелівську премію миру. Дівчинка, яку TIME назвав однією з найвпливовіших підлітків у 2018 році, надихнула сотні тисяч школярів в усьому світі на проведення страйків, щоб привернути увагу до проблеми зміни клімату. У грудні 2018 року Тунберг виступила на конференції ООН зі зміни клімату в Польщі, де вона закликала законодавців та урядові органи до дій для запобігання глобальному потеплінню.
  • Користувач YouTube Джон Молюск опублікував у своєму каналі дез-метал версію промови екоактивістки Грети Тунберг, яку вона виголосила на саміті ООН з питань зміни клімату.