Вночі: Трамп звинуватив демократів у спотворенні його висловлювань, ураган «Лоренцо» посилився, а Ілон Маск засумнівався в існуванні інопланетян

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Трамп звинуватив демократа Шиффа у спотворенні розмови з Зеленським

Президент США Дональд Трамп звинуватив голову комітету з розвідки палати представників Адама Шиффа в спотворенні розмови з президентом України Володимиром Зеленським. Про це він написав у себе в Twitter.

«Крихітка Адам Шифф змахлював і незаконно додав свої слова, які вигадав, і які збивають з пантелику, в мою телефонну розмову з українським президентом, щоб виставити все так, ніби я зробив щось неправильно», — зазначив він.

Своїм виступом у Конгресі, стверджує Трамп, Шифф «обмовив його і спаплюжив честь».

«Він повинен піти у відставку з Конгресу!» — підкреслив Трамп.

27 вересня Шифф вів засідання свого комітету, де давав свідчення в. о. голови Національної розвідки Джозеф Магвайр. На ньому було розглянуто анонімну скаргу, в якій йдеться про тиск Трампа на Зеленського під час їхньої липневої розмови.

ПСЖ здобув мінімальну перемогу над «Бордо»

У суботу, 28 вересня, в рамках 8-го туру чемпіонату Франції на стадіоні «Матмют Атлантік» відбувся матч між «Бордо» і ПСЖ. Останнім вдалося вирвати мінімальну перемогу.

Відкрити рахунок вдалося лише на 70-й хвилині матчу завдяки Неймару (ПСЖ). Його гол так і залишився єдиним ударом у ворота суперників за всю гру, що і зафіксував головний арбітр матчу Жером Брізар своїм свистком.

Ураган «Лоренцо» посилився до останньої, пʼятої категорії

Ураган «Лоренцо», який зараз вирує в Атлантичному океані, посилився до максимальної, пʼятої категорії. Про це свідчать дані на сайті Національного ураганового центру (США).

Уточнюється, що максимальні пориви вітру можуть досягати 72 м/с. Сам ураган рухається зі швидкістю 17 км/год.

Як стверджують фахівці, ураган зараз знаходиться приблизно за 2270 км від Азорських островів. Досягти їх він може у вівторок, 1 жовтня.

Зникле в Атлантиці судно, на якому були українці, затонуло

Зникле в Атлантичному океані судно Bourbon Rhode, на якому перебували українці, затонуло. Як повідомляє gCaptain, пошуки екіпажу тривають.

«Bourbon Offshore інформує, що трьох членів екіпажу морського буксира Bourbon Rhode зняли з рятувального плоту в Атлантичному океані», — йдеться в повідомленні.

Зараз врятовані моряки перебувають під наглядом медиків.

Пізніше в компанії, якій належить корабель, заявили, що Bourbon Rhode затонув. Пошуки решти членів екіпажу (11 осіб) тривають.

Ілон Маск засумнівався в існуванні інопланетян

Глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск припустив, що в нашій частині галактики може не існувати інопланетян. Про це він повідомив на презентації екземпляра ракети Starship, відео з якої розміщено на YouTube.

«Наскільки ми знаємо, ми єдині розумні живі істоти. Може, там і є життя, але ми не бачили його ознак», — зазначив він.

Маск уточнив, що хотів би знати про існування розумного життя у Всесвіті.

Інформацію про те, що військові нібито ховають прибульців на так званій «Зоні 51» Ілон Маск назвав хорошим мемом.